Diensten

CV Installaties

Uw CV installatie is een belangrijk onderdeel van uw huis. En dat weten wij als geen ander. Het is daarom erg belangrijk om de juiste installatie te kiezen welke afstemt op uw behoeften. Wij adviseren u graag hierin. Wij werken met gerenommeerde merken zoals Nefit, Vaillant en Intergas. Daarnaast kunnen wij uw woning voorzien van vloerverwarming of mooie design radiatoren.

Ook kunnen wij uw bestaande installatie in onderhoud voeren. Dat kan op afspraak, maar ook in onderhoudsovereenkomst. Zo bent u er van verzekerd dat wij jaarlijks op vaste momenten uw ketel onderhouden.

Hybride-warmtepomp

Hybride warmtepompen zijn voornamelijk geschikt voor (renovatie van) bestaande woningen die nog niet supergoed geïsoleerd zijn of al voorzien zijn van vloerverwarming met lage temperatuur. Een hybride warmtepomp kan op nagenoeg ieder bestaand systeem (mét of zonder vloerverwarming) aangesloten worden en is relatief eenvoudig te installeren. Je hebt wel een gasaansluiting nodig. Het grote voordeel aan dit systeem is dat er geen breekwerken nodig zijn en dat er geen complex leidingensysteem gelegd hoeft te worden, zoals bij een geothermische warmtepomp. Een hybride warmtepomp is daarnaast veel goedkoper dan een geothermische warmtepomp.

Full electric-warmtepomp

Een elektrische warmtepomp (ook wel all-electric warmtepomp genoemd) werkt op stroom. De installatie haalt warmte uit de lucht of het (grond)water om een woning of water te verwarmen. Hierbij is het niet langer nodig een cv-ketel op gas te gebruiken om warmte en warm water te produceren. Omdat een warmtepomp niet direct grote hoeveelheden warm water levert, bijvoorbeeld om te douchen, wordt een boiler aan de installatie toegevoegd om voldoende warm water op voorraad te houden. Een boiler kan zowel los als geïntegreerd worden geleverd. Een losse boiler heeft het voordeel dat het volume optimaal kan worden afgestemd op de situatie van de klant.

Een elektrische warmtepomp haalt een groot deel van de warmte uit lucht, water of bodem en gebruikt daar op een doeltreffende manier elektriciteit voor. Natuurlijk speelt CO2-uitstoot ook een rol bij de keuze. Het gebruik van een elektrische warmtepomp leidt tot minder CO2-uitstoot rondom de woning, omdat er geen fossiele brandstof wordt verbruikt. Om CO2-uitstoot te verminderen en de energierekening te verlagen, kan men overwegen zonnepanelen aan te schaffen om voor extra, duurzaam opgewekte elektriciteit te zorgen.

Wanneer is een elektrische warmtepomp het meest effectief? Bij nieuwbouwprojecten worden isolatie, warmte-afgifte en ventilatie optimaal op elkaar afgestemd, maar ook in bestaande bouw zijn er goede mogelijkheden. Woningen van na 2000 moeten dan wel een laag temperatuur afgiftesysteem hebben (bijvoorbeeld vloerverwarming) en voorzien zijn van de juiste isolatie. In andere gevallen kan een warmtepomp in combinatie met een cv-ketel (een hybride installatie) uitkomst bieden.

Camera-inspectie

Om grote problemen voor te zijn, zoals koolstofmonoxide vergiftiging of verstoppingen, maken wij gebruik van professionele camera apparatuur om inzichtelijk te krijgen hoe de luchtwegen van uw huis of bedrijfspand er aan toe zijn. Eventueel kunnen wij dit meenemen in een onderhoudsovereenkomst. Zo bent u er altijd zeker van dat u veilig gebruik kan maken van uw CV installatie.

Sanitair

Wij hebben ruime ervaring in het renoveren, het plaatsen en het onderhouden van uw sanitaire voorzieningen en brengen daar graag een advies over uit. Daarnaast kunnen wij u helpen bij onvoorziene storingen en verstoppingen.